Nationaal park Lauwersmeer

Het nationaal park Lauwersmeer is een van de twintig nationale parken in Nederland. Het is een prachtig natuurgebied op de grens van Groningen en Friesland. Hier vind u een uitgestrekt landschap, groot open water en een "schone horizon". Vroeger had de zee vrij spel in dit gebied, er was een open verbinding met de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 de Lauwerszee afgesloten. De natuur ontwikkelde zich van een zout kweldergebied tot een wijds zoetwatergebied met rietvelden, bossen en grote wateroppervlakten.

Het Lauwersmeergebied heeft veel te bieden. Uitgestrekte ruige graslanden en jonge loofbossen. Begroeide zand-en klei platen. Een enorm oppervlakte aan ondiep water. Het is een eldorado voor verschillende soorten vogels. Denk aan de zeearend, die hier sinds een aantal jaren broedt.

Nationaal park Lauwersmeer is voor de kano, de surfplank, de open boot en de kajuit-, motor-en zeilboot een aantrekkelijk vaargebied. Maar ook fietsen, wandelen en paardrijden behoort tot de mogelijkheden.

I: www.np-lauwersmeer.nl of www.lauwersland.nl

U bevindt zich hier: Home Recreatie Nationaal park Lauwersmeer