Fietsen

Knooppunt routes

Knooppunt routes, oftewel fietsroutenetwerken, bestaan uit een groot aantal genummerde knooppunten. Tussen die knooppunten lopen in twee richtingen bewegwijzerde verbindingsroutes. Gewoonlijk staat op elk knooppunt een informatiepaneel met knooppuntnummer en een overzicht van het fietsroutenetwerk.

Fietsen in het Lauwersmeersmeergebied

In de het Lauwersmeergebied vindt u een uitgebreid netwerk van fietspaden. Bijvoorbeeld in het Ballastplaatbos en het zuidwestelijk gelegen Kollumeroord kunt u prachtig fietsen. Verder is het fietspad over de Ezumakeeg een aanrader, net als de - net buiten het Nationaal Park gelegen - Marnewaard een aanbeveling waard. Let op: soms is het militaire oefenterrein afgesloten i.v.m. schietoefeningen. Dit is ter plekke duidelijk aangegeven.

Voor de doorgewinterde fietser is het Rondje Lauwersmeer een aanrader. Deze route van circa 45 kilometer rond het Lauwersmeer brengt u op de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Bij VVV's, een groot aantal recreatiebedrijven en bij Staatsbosbeheer is een folder van deze route te krijgen.

I: www.vvvlauwersland.nl (voor kaarten en routes)

U bevindt zich hier: Home Recreatie Fietsen