Eten en drinken

Restaurant Herberg de Pater

Onze herberg werd gebouwd in 1729 en is gesitueerd aan de oude zeedijk. Met een wijds uitzicht over het oude polderland en het Lauwersmeer biedt Herberg De Pater u rust en ruimte in huiselijk sfeer.Onze keuken staat bekend om haar veelzijdige menukaart en uitstekende kwaliteit. In ons à la carte restaurant, uitkijkend over het schilderachtige Lauwersmeergebied, is het goed toeven in de herberg. Met onze vriendelijke en gastvrije bediening is elk bezoek weer de moeite waard.

T: 0511 408245
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.herbergdepater.nl

Galerie-Kunstcafé De Dream

De Dream ligt aan de kade van de oude zeehaven te Dokkumer Nieuwe Zijlen. Hier proeft men nog de sfeer van zilte tijden. De monumentale sluizen herinneren aan de activiteiten van vóór 1969, toen er nog een open verbinding was naar zee: de garnalenvissers die hun schepen aan de kaden legden, de visafslag en de borrel in de herberg... Een fantastische locatie direct aan het Nationaal Park Lauwersmeer in Friesland! 

De Vangpijp

De Vangpijp is een voormalig kerkgebouw in Engwierum (Friesland). Aan de rand van het prachtige Lauwersmeer en dichtbij de Waddenzee een goede uitvalsbasis om vanalles te organiseren. Het sterke punt van deze voormalige kerk is, dat u een heel pand voor uzelf ter beschikking hebt om een feest met ons te organiseren naar uw specifieke wensen!

Mini terras, Thee tuin, Fruitparadijs Lauwershof

De Lauwershof is een particulier biologisch fruitbedrijf aan de rand van Engwierum. Marja Woudstra begon hier in 1999 aan de teelt van ecologisch fruit en bouwde het bedrijf eigenhandig helemaal op. Het was geen makkelijke weg om fruitbomen te planten en biologisch te telen in de zeeklei, maar De Lauwershof is uitgegroeid tot een professioneel kleinschalig fruitbedrijf, dat haar belangrijkste producten (rode bessen, kersen, pruimen en duindoorn) levert aan biologische inkooporganisaties. Zachtfruit komt vers in de winkels terecht en wordt ook verwerkt tot sappen of andere producten (o.a. Waddengoudlijn).

U bevindt zich hier: Home Recreatie Eten en drinken