Dartclub De Pylkumer Pylkjes

Pylkum is een oude volksnaam voor Engwierum. Liefhebbers hoeven dus niet ver te rijden om bij ons een "pylkje te smiten".

Ons dart-team is opgericht in 2005 met dank aan de heer Henk Timmerman (The dartfather). In de jaren 2006/2007 speelden we onze eerste wedstrijden, uit in plaatselijke kroegen en dorpshuizen, thuis in het Lyts Begjin. Ook organiseren we ieder jaar een toernooi in samenwerking met het Lyts Begjin, voor een ieder die het leuk vindt om een avondje te darten. Inmiddels spelen we al ons 7e seizoen.

We zijn begonnen met vijf leden waaronder Henk Timmerman, Geert-Anne Kuperis, Oane Gjaltema, Gerrit Boersma en Reinier Keekstra. Tussentijds heeft Pieter Wiersma ook nog de nodige wedstrijden mee gegooid. Op het moment bestaat het team uit vijf leden te weten Oane Gjaltema, Wytze de Vries, Tiemen de Vries, Gerrit Boersma en Reinier Keekstra.

Over de hoogtepunten dit seizoen kunnen we kort zijn, we noemen:

  • Een 123 finish van Tiemen de Vries;
  • 116 en 120 finish van Gerrit Boersma;
  • 3 maal 180 van Gerrit Boersma;
  • 2 maal 180 van Reinier Keekstra;
  • 1 maal 180 van Oane Gjaltema.

Informatie over uit en thuis wedstrijden, standen en 180ers finishes kunt u vinden op de site van de Friese Darts Bonds onder standen en uitslagen/divisie 3H.

U bevindt zich hier: Home Recreatie Darten