Cultuur en kunst

Op het gebied van cultuur en kunst is er ook van alles te beleven in Engwierum en omgeving;

Kunstcafé De Dream

De Dream ligt aan de kade van de oude zeehaven in Dokkumer Nieuwe Zijlen. U kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. In de Galerie worden regelmatig exposities gehouden van verschillende bekende en minder bekende kunstenaars. 

Edelsmederij Het geknoopte hart

Dries van de Voort is zilversmid en steenhouwer. Hij ontwerpt en maakt unieke sieraden en messen. Hiervoor maakt hij gebruik van verschillende materialen waaronder zilver, messing en koper. Ook maakt hij naam- en huisnummerborden van Natuursteen. 

Kunst collectie Hein Mader

De beeldhouwer Hein Mader heeft in zijn leven een collectie opgebouwd van meer dan 200 kunstwerken. Inmiddels is hij overleden maar zijn nabestaanden hebben, samen met de stichting Collectie Mader, zijn 'vrije' werken bij elkaar weten te houden. In samenwerking met diverse instanties is er een unieke tentoonstelling tot stand gekomen. Tot 2015 wordt namelijk een groot aantal van deze kunstwerken tentoongesteld in de open lucht rondom het Lauwersmeer.

I: www.collectiemader.nl

Atelier Women Art Vision - Lucie van Schaik beeldend kunstenaar

In een voormalige koeienstal huist nu het atelier van beeldend kunstenaar Lucie van Schaik. Op een unieke locatie vlakbij het Lauwersmeer kunt u haar werken bewonderen. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem gebruikt Lucie haar eigen 'zoektocht' bij het creëren van haar etsen, foto's, tekeningen en schilderijen. Lucie geeft ook workshops en is één van de deelnemers van de jaarlijkse Kunst aan Huis Atelierroute, zie hieronder.

Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland

Sinds 1992 organiseert de stichting Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland een jaarlijks terugkomend evenement waarbij men, verdeeld over twee opeenvolgende weekenden, een kijkje kan nemen in diverse ateliers van kunstenaars in het Lauwersland. De route biedt een prachtige gelegenheid om in korte tijd verschillende kunstenaars met zeer uiteenlopende collecties te bezoeken. Routekaarten zijn te koop bij de grotere VVV kantoren en bij de deelnemende kunstenaars.

I: www.kunstaanhuis.nl

WaedLampke

Naast de hervormde kerk, op de oude terp, is kaarsenmakerij WaedLampke gevestigd. Alexandra Wiersema maakt hier haar kaarsen op ambachtelijke wijze. De kaarsen worden met de hand gedompeld en gegoten in kleine hoeveelheden. Wat het extra bijzonder maakt is dat zij hiervoor enkel plantaardige grondstoffen gebruikt zoals soja- en koolzaadwas. De kaarsen worden via de website en aan huis verkocht. 

T: 0511 408754
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.waedlampke.nl

U bevindt zich hier: Home Recreatie Cultuur en kunst