dorpsbelang


Ferbynt en beweecht minsken”,

 

Dat is het motto waarmee Stichting Welzijn Het Bolwerk werkzaam is binnen de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

 

Nog steeds hebben wij met zijn allen te maken met Covid19 en de maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om in verbinding te blijven met elkaar vergt een grote uitdaging. Maar het lukt, zij het op andere manieren dan voorheen. Wat dat betreft zijn er mooie nieuwe initiatieven ontstaan waarmee onze regio laat zien dat mensen flexibel zijn en het hoofd niet snel laten hangen. Mensen hebben oog voor elkaar en dat is heel belangrijk.

 

Daar waar wij kunnen proberen wij zo veel mogelijk aan te sluiten bij die nieuwe initiatieven en zullen wij vanuit Het Bolwerk ook ondersteunen met onze eigen diensten en expertise op het gebied van jongerenwerk, mienskipswurk, vrijwillige inzet, ouderenwerk en mantelzorg.

 

Een voorbeeld hiervan is de extra aandacht die we hebben kunnen geven aan mantelzorgers door middel van het uitdelen van een lunchbox. Nieuwe activiteiten voor de mantelzorgers staan alweer in de steigers. Andere mooie voorbeelden zijn o.a. de opening van nieuwe buurtkamers in Holwerd, Dokkum en Walterswald (in samenwerking met Stjoer), een aantal leuke natuur workshops voor kinderen die een extra uitje verdienen, een splinternieuwe website voor Fawaka (jonge mantelzorgers) en het organiseren van een buitenbingo voor inwoners van Feanwalden. Ook zijn we eind december weer begonnen met de zeer gewaardeerde belrondes waarin een groep van 20 vrijwilligers mensen bellen die bijvoorbeeld eenzaamheid ervaren en graag een praatje willen maken. Het Platform Armoede heeft sinds kort een eigen website en facebookpagina, te vinden op Platform Voor Elkaar. Tenslotte zijn we sinds halverwege vorig jaar de 75+ inwoners van onze gemeenten actief aan het benaderen vanuit het project Senioren Voorlichting. Bedoeld om meer inzicht te krijgen wat deze doelgroep belangrijk vindt en informatie te delen op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

 

Wij bieden tevens actief ondersteuning bij het realiseren van ideeën en plannen in dorpen en wijken, met en voor de inwoners. Wij sluiten aan bij signalen en behoeften van zowel de individuele inwoner als collectieve vragen vanuit het dorp.

 

U ziet het, wij zitten niet stil en dat is ook niet de bedoeling. Graag willen wij de komende tijd met u in contact blijven en het verschil maken als het gaat om uw welzijn.

Neem eens een kijkje op onze website en facebookpagina. Hier vind u een overzicht van alle actuele ontwikkelingen.

 

Henk Jaap Bakker (Mienskipswurker),

Namens het hele team van Stichting Welzijn Het Bolwerk,

 

Algemene gegevens:
Bezoek/postadres : Zuiderschans 10, 9101 PZ Dokkum (graag bellen voor afspraak) 
Telefoon: 0519 - 292223Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.het-bolwerk.eu

U bevindt zich hier: Home Nieuws dorpsbelang