Verslag clubstriid

Vrijdagavond 7 febr. Kwamen om 18.00 uur een 15 tal kinderen naar het dykshûs om mee te doen aan clubstriid. Thema: een dak boven je hoofd.

Allereerst kreeg iedereen een bakje patat en een glas fris zodat we vol energie aan de opdrachten konden beginnen. Om 18.45 kwam een jurylid uit Ee hier naar toe en gingen twee van ons naar Ee om te jureren. Ook mochten we om 18.45 uur de enveloppen met opdrachten openen.

De kinderen werden in verdeeld over vier groepen, en om 19.30 uur begonnen dan de spelen, bijna olympisch. De eerste opdracht werd door de vier groepen gelijk gedaan; per groep was er 1 kind die met een handdoek een viltstift op zijn/haar hoofd gebonden kreeg, en moest dan door twee andere kinderen opgetild worden en op een stuk papier wat op de muur hing een huisje met dak tekenen.

In 8 minuten tijd moesten er door de vier groepen zoveel mogelijk huisjes worden getekend.

Om 19.45 uur kreeg elke groep een eigen opdracht om te doen.

Groep 1 moest een thuiszorgwerker, gemeentewerker, rietwerker, kerkelijk en maatschappelijk werker uit het dorp halen.

Groep 2 moest ook de straat op om een dekzeil, 2 bezems, 10 meter touw en 2 bakstenen.

Groep 3 moest in een verhaal waar zinnen ontbraken gezegdes of spreekwoorden invullen.

En groep 4 moest een 8 tal liederen zoeken waarin de titel een van de themawoorden voorkwamen.

1 van de liedjes moet later die avond gezongen worden.

Groep 3 had een moeilijke opdracht, maar hebben er een mooi verhaal van gemaakt.

Als een groep klaar was mochten de kinderen het dorp in met de sponsoractie.

Ze konden de bewoners in het dorp vragen om een bedrag per gebouwd huisje te sponseren of een vast bedrag. Binnen een half uur is er een bedrag van € 91.40 opgehaald, bestemd voor de dak en thuislozen van Malta.

Om 20.45 moest iedereen weer in het dyksûs zijn moesten de kinderen voor de sponsoractie met speelkaarten huisjes bouwen. Met 6 kaarten kun je 2 huisjes op tafel zetten met een huisje er bovenop. De gemaakte huisjes werden geteld en leverden geld en punten op.

Ook waren de gevraagde personen met de gewenste beroepen om die tijd in het dyksûs en moesten de kinderen met elkaar een huis bouwen met de opgehaalde materialen. De personen moesten in het huis passen. Het viel niet mee om van zo weinig materiaal een huis te bouwen, nu weten we ook hoe moeilijk dat in Malta gaat. Maar het lukte om een klein onderkomen te maken voor 5 personen.

Tot slot moest er nog een lied gezongen worden door groep 4, wat voor een vrolijke noot zorgde.

Om 21.15 uur waren alle opdrachten vervuld en kon de jury de punten naar een centraal punt doorbellen. In de regio dongeradeel zijn we 6e geworden.

Dat is een mooie uitslag voor een eerste keer, we gaan volgend jaar weer.

 

 

Met dank aan Baukje de Haan voor de foto's en het verslag.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Verslag clubstriid