dorpsbelang


Ferbynt en beweecht minsken”,

 

Dat is het motto waarmee Stichting Welzijn Het Bolwerk werkzaam is binnen de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

 

Nog steeds hebben wij met zijn allen te maken met Covid19 en de maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om in verbinding te blijven met elkaar vergt een grote uitdaging. Maar het lukt, zij het op andere manieren dan voorheen. Wat dat betreft zijn er mooie nieuwe initiatieven ontstaan waarmee onze regio laat zien dat mensen flexibel zijn en het hoofd niet snel laten hangen. Mensen hebben oog voor elkaar en dat is heel belangrijk.

 

Daar waar wij kunnen proberen wij zo veel mogelijk aan te sluiten bij die nieuwe initiatieven en zullen wij vanuit Het Bolwerk ook ondersteunen met onze eigen diensten en expertise op het gebied van jongerenwerk, mienskipswurk, vrijwillige inzet, ouderenwerk en mantelzorg.

 

Een voorbeeld hiervan is de extra aandacht die we hebben kunnen geven aan mantelzorgers door middel van het uitdelen van een lunchbox. Nieuwe activiteiten voor de mantelzorgers staan alweer in de steigers. Andere mooie voorbeelden zijn o.a. de opening van nieuwe buurtkamers in Holwerd, Dokkum en Walterswald (in samenwerking met Stjoer), een aantal leuke natuur workshops voor kinderen die een extra uitje verdienen, een splinternieuwe website voor Fawaka (jonge mantelzorgers) en het organiseren van een buitenbingo voor inwoners van Feanwalden. Ook zijn we eind december weer begonnen met de zeer gewaardeerde belrondes waarin een groep van 20 vrijwilligers mensen bellen die bijvoorbeeld eenzaamheid ervaren en graag een praatje willen maken. Het Platform Armoede heeft sinds kort een eigen website en facebookpagina, te vinden op Platform Voor Elkaar. Tenslotte zijn we sinds halverwege vorig jaar de 75+ inwoners van onze gemeenten actief aan het benaderen vanuit het project Senioren Voorlichting. Bedoeld om meer inzicht te krijgen wat deze doelgroep belangrijk vindt en informatie te delen op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

 

Wij bieden tevens actief ondersteuning bij het realiseren van ideeën en plannen in dorpen en wijken, met en voor de inwoners. Wij sluiten aan bij signalen en behoeften van zowel de individuele inwoner als collectieve vragen vanuit het dorp.

 

U ziet het, wij zitten niet stil en dat is ook niet de bedoeling. Graag willen wij de komende tijd met u in contact blijven en het verschil maken als het gaat om uw welzijn.

Neem eens een kijkje op onze website en facebookpagina. Hier vind u een overzicht van alle actuele ontwikkelingen.

 

Henk Jaap Bakker (Mienskipswurker),

Namens het hele team van Stichting Welzijn Het Bolwerk,

 

Algemene gegevens:
Bezoek/postadres : Zuiderschans 10, 9101 PZ Dokkum (graag bellen voor afspraak) 
Telefoon: 0519 - 292223Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.het-bolwerk.eu


paasei zoeken 5 april 10 tot 13 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


snert actie lyts begjin bestellen tot 10 maart 0.00 uur


snert actie lyts begjin bestellen tot 10 maart 0.00 uur


IT FERHAAL FAN ÚS LÂNSKIP

 

Dit is de link : http://www.noardeast-fryslan.nl/landschap

 


Kerstbomen inleveren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inleveren tegenover de woning van Pieter Wiersma, de kampen 36 


Kappen van bomen Tsjerkepaad

Kappen van bomen Tsjerkepaad

De gemeente heeft ons laten weten, dat de bomen aan het Tsjerkepaad ziek zijn. Zo ziek, dat ze helaas gekapt moeten worden.

De gemeente plant gelukkig nieuwe lindebomen, die bestand zijn tegen deze schimmelziekte.

Maar het zal wel even duren voor het er weer zo mooi uitziet bij de kerk.

 


carbid schieten oud en nieuw 2020/2021

 

klik op de onderstaande link :

Info carbidschieten

 


oud en nieuw 2020/2021

voor info : https://www.noardeast-fryslan.nl/jaarwisseling

 


kavels te koop

Engwierum

 
 

In het levendige dorp Engwierum, dichtbij het Lauwersmeer en op ca. 15 autominuten van Dokkum, heeft de gemeente bouwkavels beschikbaar voor vrijstaande woningbouw.
In het dorp en de directe omgeving zijn diverse bedrijven en verenigingen gevestigd. De basisschool en de peuterspeelzaal bevinden zich op 1 minuut loopafstand.

Kavelprijs

De kavels zijn gelegen aan De Kampen.

link verkavelingskaart

Kavel

Oppervlakte

Prijs excl. btw

Prijs incl. btw

Beschikbaar?

Kavel 1

420 m²

€ 33.600,-

€ 40.656,-

beschikbaar

Kavel 2

408 m²

€ 32.640,-

€ 39.494,40

beschikbaar

Kavel 3

455 m²

€ 36.400,-

€ 44.044,-

verkocht

Kavel 4

548 m²

€ 43.840,-

€ 53.046,40

beschikbaar

 

 

 

 

 

De kosten koper en de kosten van het kadaster voor de aanwijs en inmeting van het perceel worden doorberekend aan de koper.

Conform artikel 2.5 van de algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Noardeast-Fryslân, dient de op de kavel te bouwen woning door de koper zelf (met eventuele gezinsleden) te worden bewoond. 
Doorverkoop en verhuur is niet toegestaan.


Meer artikelen...

U bevindt zich hier: Home Nieuws