uitjes met de de plusbus Mei, Juni

Hoofdrol voor het Friese Paard

De Stormruiter geeft honderd Friese paarden een podium. Dankzij haar fiere verschijning,
harmonieuze bouw en vriendelijk karakter, heeft het Friese paard een plek in vele harten.

De Stormruiter is een beklijvend verhaal over ambitie, wilskracht en de strijd tegen de natuur. Een voorstelling die de zintuigen overspoelt met unieke ervaringen.
Friesland, 1750. Onder een typische Hollandse wolkenlucht stroomt het water zacht ruisend het land op en terug de zee in. In de wind klinkt gezang. Het komt vanaf de nieuwe dijk in het Bildt, aan de Friese kust.
Dijkgraaf Hauke Haien bestijgt de schimmelhengst die een zigeunervrouw hem heeft gegeven, en die magische krachten wordt toegedicht. Hij galoppeert over de dijk om de dijkwerkers aan te jagen. Hij weet dat het niet lang meer zal duren, of de dijk is gereed. Een dijk die de mensen zal beschermen tegen elke denkbare storm, en die de eeuwen trotseert.

Wanneer u WTC Expo heeft betreden, kunt u de zilte zee bijna ruiken. De foyer en het restaurant zijn helemaal in de sfeer van de Waddenzee en het Bildt gebracht. Een fraai voorproefje voor wat u te wachten staat in de grote hal van WTC Expo.
Aanvang 20.00 uur


Entree: 2e rang 49,50 euro
Wanneer: vrijdag 21 september
Vertrek: 18.00 uur
Ritprijs: 25 euro

De Spitkeet Harkema

Een tentoonstelling van voorwerpen die te maken hebben met het naar school gaan in de tijd van het Aap-Noot-Mies. Een expositie van oude wandplaten, boekjes, leesplankjes enz. enz. Even terug dus naar de schooltijd van vroeger. Deze tentoonstelling vindt plaats in de expositieruimte van de ‘Malmoune’ op het terrein van het museum.
Entree: 4,50 euro
Wanneer: donderdag 3 mei
Vertrek: 12.00 uur
Ritprijs: 14 euro

Nieuw-Buinen en Hoogezand

Het keramisch Museum Goedewaagen doet sinds haar stichting in 1989 werd opgericht wetenschappelijk onderzoek naar gedecoreerd Nederlands aardewerk van na 1873. Buiten een schatkamer aan sieraardewerk, gebruiksgoed, tegels en tegeltableaus uit Art Nouveau en Art Deco presenteert het museum regelmatig baanbrekende exposities over zijn onderzoek. Prachtig om eens te bezoeken. Daarna willen we “even winkelen” in het grote winkelcentrum van Hoogezand, de Hooge Meeren, met ca. 100 winkels.
Entree: 5,00 euro
Wanneer: dinsdag 8 mei
Vertrek: 9.30 uur
Ritprijs: 28 euro

Soldaat van Oranje

2,5 miljoen mensen hebben deze voorstelling één of meerdere keren bekeken. De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis, Erik Hazelhoff Roelfzema. Deze reis moest voor 10 januari geboekt worden en is inmiddels volgeboekt. Maar u kunt nog bellen voor op de reservelijst.
Wanneer: woensdag 9 mei
Vertrek: 8.00 uur
Ritprijs: 135,00 euro incl. entree 1e rang en koffie onderweg.

Exloo en Nieuw Amsterdam

Beeldentuin Zwakanaga. Dit is één van de toeristische trekpleisters in Exloo. Een tuin nabij het centrum achter het gemeentehuis gelegen, is een laagdrempelige tuin toegankelijk voor publiek. En mooi aangelegde tuin met een vijver, beekloop, diverse borders en wilde bloemen. Dit alles opgesierd met kunstobjecten uit heel Nederland. Jaarlijks komen hier ongeveer zo’n 25 wisselende kunstenaars hun werk exposeren. Bestaande uit onder andere, beeldhouwwerk, glaswerk, keramiek, schilderijen en meer disciplines. Als we tijd en zin hebben kunnen we nog even naar Nieuw Amsterdam rijden. Daar kunnen we van 15.30–16.30 uur op de asperge-boerderij Sandur asperges steken. Ook wel eens leuk om te doen! Daarna lusten we wel wat en daarom gaan we dan eten in Aduard.
Entree: 2,00 euro
Wanneer: woensdag 16 mei
Vertrek: 9.30 uur
Ritprijs: incl. diner 40 euro

Bingo Kollumerpomp

Inmiddels al een bekend adres bij diverse deelnemers aan de uitjes van de Plusbus,
Lauwerswille in Kollumerpomp. Vanaf 14.00 uur gaan we 3 rondjes Bingo doen. Ondertussen verrast Petra ons met lekkere hapjes, thee en koffie en natuurlijk mooie prijsjes bij de Bingo. Gewoon even een leuke middag.
Wanneer: donderdag 17 mei
Vertrek: 12.30 uur
Ritprijs: 25,00 euro incl. bingo e.d.

Bakkerij Jager Grijpskerk

Vanmiddag een rondleiding bij bakkerij Jager in Grijpskerk. We kunnen zelf ook iets gaan bakken en wat is er mooier om dat dan later in hun eigen lunchroom op te eten.
Wanneer: dinsdag 22 mei
Vertrek: 12.00 uur
Ritprijs: 20 euro incl. Workshop en koffie

Boottocht Waddenzee

Voor een speciale prijs aangeboden door het Ouderenfonds.
U wordt ontvangen bij de haard in restaurant het Booze Wijf met thee of koffie met wat lekkers. Daarna schepen we in op de Silverwind voor een rondvaart van bijna 3 uur over het werelderfgoed De Waddenzee. Vanaf het Lauwersmeer, door de sluizen het Wad op richting zeehonden. Aan boord serveren wij u overheerlijke lunch. Benieuwd naar de herkomst van de naam van het restaurant Het Booze Wijf? Of naar de geschiedenis van het gebied? Vaar mee en geniet van de verhalen van de kapitein. We worden om 11.00 uur verwacht bij restaurant het Booze Wiif.
Geen rolstoelen
Wanneer: donderdag 24 mei
vrijdag 25 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 34 euro incl. Bootocht en lunch

Wol in de hoofdrol

“Wol in de hoofdrol”. Op It Dreamlân bij Kollumerpomp is op 26 en 27 mei een grote textiel-en materialenmarkt, met standhouders uit heel Nederland en daarbuiten. Dit ivm. Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. Hier willen ze de mensen kennis laten maken met het Friese melkschaap en met de wol en de producten van dit schaap.
Wanneer: zaterdag 26 mei
Vertrek: 11.00 uur
Ritprijs: 13 euro

IJsselmuiden

Wat is hier te beleven? We gaan een bezoek brengen aan de kwekers Richard en Annet Kalter. Een mooi tuinbouwbedrijf met een kwe-kerij van o.a. witlof maar ook met een duurzame aardbeienkwekerij in kassen. Je kunt zelf aardbeien plukken, er is ook een terras en een horeca gelegenheid bij. Verder natuurlijk een boerderijwinkel. Daarna gaan we nog naar de Fantasie-tuin in Oldebroek. De grote verzameling tropische kuipplanten samen met de waterpartijen, beekjes, grotten en rotspartijen doen denken aan een ver vakantieland. Natuurlijk ontbreken de tropische vogels, vissen en andere dieren niet in deze tuin. Het hoogteverschil van ca. 15 meter zorgt voor een afwisselend en spannend geheel. Dit moet je gewoon een keer gezien hebben.
Wanneer: woensdag 30 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 46 euro

Aqua Zoo Leeuwarden

Inmiddels wel bekend. Maar er komen steeds weer nieuwe dieren bij. Ieder dag spetterende demonstraties o.a. met zeehonden en pinquins voeren.
Entree: 12,50 euro
Wanneer: donderdag 31 mei.
Vertrek: 11.00 uur.
Ritprijs: 20 euro

5 daagse midweektrip naar Rügen van 1 t/m 5 oktober

Met de PlusBus naar het eiland Rügen,
het grootste eiland van Duitsland. Rügen
is gelegen aan de Oostzeekust en door
een brug verbonden met het vaste land.
Het eiland heeft prachtige stranden, leu-
ke havens en karakteristieke gebouwen,
veelal uit het begin van de 20e eeuw. Dit
alles, samen met het geweldige natuur-
schoon zoals de vele krijtrotsen, vormt
het decor van deze 5-daagse reis. Vanuit
ons Hotel Breeger Bodden gaan we schit-
terende uitstapjes over het eiland Rügen
maken. Daarbij zorgt het zeeklimaat en de
zuiverende lucht gedurende het hele jaar
voor een heilzame werking op lichaam en
geest. Ga mee met deze goed verzorgde
PlusBus excursiereis en ontdek dit speci-
ale stukje Duitsland!

- Hotel onder Nederlandse leiding
- Boottocht Hiddensee
- Allerlei excursies eiland Rügen
- Inclusief entreegelden
- Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
- Inclusief reisverzekering
- Exclusief annuleringsverzekering

Per persoon  415,-

Petten

Een stranduitje, aangeboden door het ouderenfonds. U wordt om 11.00 uur ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak, gevolgd door een welkomstwoord van het Nationaal Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit.Gedurende de lunch zal er muziek zijn. Daarna kunt u weer lekker het strand op of genieten op het terras. Om ca. 15.30 uur terugreis.
Wanneer: dinsdag 5 juni
Vertrek: 8.00 uur
Ritprijs: 45 euro incl. lunch en muziek

Ommen en Hoogeveen

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen heeft meer dan 100.000 tinnen figuren in alle vormen en maten. Behalve figuren van tin heeft dit museum bijzondere figuren collecties van papier, composiet-materiaal, kunststof, aluminium en staal. Met name tijdens de Wereldoorlogen, toen materiaal schaars was, weken figurenmakers soms uit naar andere materialen. Wanneer de tijd het toelaat gaan we nog even naar Hoogeveen.
Entree: 7,00 euro
Wanneer: woensdag 6 juni
Vertrek: 8.30 uur
Ritprijs: 35 euro

Rondje Zuid-West Friesland

Altijd mooi, de Zuid-West hoek van Friesland. Via Lemmer gaan we richting Sondel, Rijs, Stavoren, Hindelopen en zo verder. Onderweg hebben we vast tijd voor een lekker bakje koffie en ergens even gezellig een visje o.i.d. Voor elk wat wils. Gewoon een dag genieten van het mooie Friesland.
Wanneer: vrijdag 8 juni
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 30 euro

Draken- bootrace Kollum

Vandaag de inmiddels bekende Drakenbootrace. Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ieder jaar is het genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal. Ook deze keer weer een Old Timer show.
Wanneer: zaterdag 9 juni
Vertrek: 12.00 uur
Ritprijs: 10 euro

Tuinland Assen

De tuincentra van Tuinland bestaan uit grote panden met een groot assortiment; zowel qua groen als qua artikelen voor in en om het huis. Het assortiment bestaat onder andere uit gereedschapsartikelen, meststoffen, bloempotten, plantenbakken, sfeerartikelen en dierbenodigdheden, evenals een ruime keuze aan buiten- en kamerplanten.In het voorjaar en in de zomer is er een grote afdeling vol met tuinmeubelen. In de bloembinderij worden prachtige boeketten samengesteld voor allerlei gelegenheden. Daarnaast bevat iedere vestiging een tuincafé, waar u heerlijk kun genieten van een kop koffie met iets lekkers erbij. Daarna willen we gaan eten in Aduard.
Wanneer: woensdag 13 juni
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 33 euro incl. diner

Zaandam en omstreken

Weer eens heel iets anders. Een dagje Noord-Holland met een ferry. Onderweg even koffie drinken in Wieringerwerf. We starten om 12.00 uur in Wormerveer. De ferry vaart naar Zaandam en weer terug naar Wormerveer. Onderweg zijn diverse haltes waar we kunnen uitstappen, o.a. De Zaanse Schans. Een prachtige mogelijkheid om daar ook eens rond te kijken.
Geen rolstoel mogelijkheid.
Ferry: 7,50 euro
Wanneer: donderdag 14 juni
Vertrek: 8.30 uur
Ritprijs: 47 euro

Emden en Rhede, Duitsland

Maar weer eens in Duitsland winkelen en wel in Emden. En daarna het welbekende schnitsel buffet in Olle Rheen met een zanggroep of bandje?
Schnitselbuffet: 10,50 euro, excl. drankjes
Wanneer: vrijdag 15 juni
Vertrek: 9.30 uur
Ritprijs: 40 euro

Diepenheim, Twente

Kasteel Warmelo in Diepenheim/Twente. Een 7 hectare groot park met diverse prachtig aangelegde tuinen, vijvers en een themapark met zandsculpturen. Het is niet naast de deur maar zeker de moeite waard.
Entree: 7,50 euro
Wanneer: dinsdag 19 juni
Vertrek: 8.00 uur
Ritprijs: 43 euro

Rondje Lauwersoog

Gewoon even genieten van onze eigen omgeving met o.a. het nationaal park Lauwersmeer.
We halen een visje (of iets anders) in restaurant Schierzicht.
In Zoutkamp is om 15.00 uur de palingrokerij van Geale Postma te bezoeken.
Gaele Postma vangt en rookt zijn eigen paling in Zoutkamp. In zijn winkel is de lekkerste paling te koop. Naast paling is er volop keus: gerookte makreel, rode poon, schelvis, schol, zalm, mosselen, haring én ongepelde garnalen.
Entree: 3,00 euro
Wanneer: woensdag 20 juni
Vertrek: 11.00 uur
Ritprijs: 16 euro

Bingo Kollumerpomp

Inmiddels al een bekend adres bij diverse deelnemers aan de uitjes van de Plusbus,
Lauwerswille in Kollumerpomp. Vanaf 14.00 uur gaan we 3 rondjes Bingo doen. Ondertussen verrast Petra ons met lekkere hapjes, thee en koffie en natuurlijk mooie prijsjes bij de Bingo. Gewoon even een leuke middag.
Wanneer: donderdag 21 juni
Vertrek: 12.30 uur
Ritprijs: 25,00 euro incl. bingo e.d.

IJlst en Sneek

Weer eens wat anders. Een excursie naar houtzaagmolen De Rat in IJlst. Aan de boorden van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek staat de unieke houtzaagmolen “de Rat” die nog volop in produktie is. Stammen die liggen te wateren, het geluid van de draaiende wieken, het gestamp van de op en neergaande zaagramen, de geur van versgezaagd hout, hier ervaart u nog het oude houtzagersambacht zoals dat al ruim 3 eeuwen in “De Rat” dagelijks wordt uitgevoerd.
Wanneer we daar uitgekeken zijn gaan we nog even Sneek in.
Wanneer: vrijdag 22 juni
Vertrek: 9.30 uur
Ritprijs: 25 euro

Julianadorp en Den Helder

We gaan eerst naar de Floratuin in Julianadorp. Tussen de bloeiende bollenvelden in de polder van Anna Paulowna en Julianadorp ligt Floratuin Julianadorp. In deze bloeiende showtuin van 7000 m² is een bijzonder assor-timent exclusieve en nieuwe soorten bloem-bollen te zien. Bezoekers kunnen een wande-ling maken door de showtuin en genieten van de bloembollen in bloei. Daarna gaan we naar de Juttersmarkt in Den Helder. Honderden kramen en marktplaatsen maken 10 dinsdagen in de zomer het centrum tot een bruisend gebeuren. Alle dinsdagen zijn niet alleen maar gevuld met ambulante handel. Ook de winkeliers stallen hun waar op de straten uit. Verder is er altijd wel iets anders te doen, zoals een creamarkt en/of boekenmarkt. Tevens is er tal van amusement.
Wanneer: dinsdag 26 juni
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 37 euro

Borkum

We gaan naar het Duitse waddeneiland Borkum. Vertrek vanuit de Eemshaven om 10.15 uur. Weer terug vanaf Borkum om 17.40 uur.
Geen rolstoelen, reserveren voor 11 juni
Boot overtocht: 21,00 euro
Wanneer: donderdag 28 juni
Vertrek: ca. 7.30 uur.
Ritprijs: 30 euro

Verrassingstocht Drente

Een verrassingstocht door Drente. In ieder geval een bakje koffie halen op het vliegveld van Eelde. Altijd een mooie provincie om een dagje door te brengen.
Terug via Aduard voor een lekkere hap.
Wanneer: vrijdag 29 juni
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 38 euro incl. diner

Kaart

contentmap_module
U bevindt zich hier: Home Laatste nieuws uitjes met de de plusbus Mei, Juni