Dorpsbelang is onder andere actief met …

Dorpsbelang is onder andere actief met …

 

Jaarvergadering 3 maart 2017

Op vrijdag 3 maart 2017 hebben we onze jaarvergadering gehad. Het was een gezellige, druk bezochte avond. Na het voorlezen van de jaarverslagen hebben we afscheid genomen van onze penningmeester Ype Reitsma. Als dank voor z’n inzet op vele fronten kreeg hij onder luid applaus een bos bloemen en een VVV-bon. Gelukkig hebben we in Rika Sipma een goede opvolger gevonden. Verder is Annie Kuperis, die ons bestuur al bijna een jaar versterkte, nu officieel als 2e secretaris toegetreden. Beiden heeft u unaniem gekozen – een goede start. Tsjerk Ates Oosterhof hield een pleidooi voor het niet verhogen van het waterpeil in het Lauwersmeer.

Na de pauze hebben we de invulling van de bouwkavels bij de Springplanke besproken aan de hand van een tekening. De goede ideeën, die u naar voren bracht, zullen leiden tot aanpassing van het plan. Kavel 3 is nu (bijna) verkocht. Daarmee hebben we rekening gehouden. Eind maart horen we van de gemeente, of de verkoop van de overige kavels op korte termijn doorgaat. Gaat dat niet door dan gaan we met het aangepaste plan naar de gemeente. En bij een positief besluit aan de slag.

Als 2e onderwerp kwam het groot onderhoud aan de Dodingawei aan de orde. U hebt ook hier een aantal duidelijke wensen ingebracht om de inrichting van de weg te verbeteren. Die wensen lijken ons ook haalbaar. In onze eerstvolgende bestuursvergadering hebben we medewerkers van de provincie uitgenodigd om onze wensen over te brengen.

Diverse inwoners hebben tijdens de rondvraag punten aan de orde gesteld. Wij gaan daarover overleggen met de gemeente of de provincie.

U hoort nog van ons!

 

Himmeldei 2017

Himmeldei is dit jaar op 8 april van 10-12 uur. Tijdens de jaarvergadering heeft zich een groep enthousiaste inwoners opgegeven om Engwierum en Dokkumer Nieuwezijlen weer de jaarlijkse opruimbeurt geven met kinderen en volwassenen. We starten om 10 uur bij de Springplanke. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers, containers en een klein bedankje. T Is altijd erg gezellig en vele handen maken licht werk!!!

 

Honden uitlaten

Wij hoorden uit het dorp een oproep aan hondenbezitters om de poep van hun geliefde viervoeters netjes op te ruimen. Wij brengen deze oproep graag nog eens onder uw aandacht. Voor medebewoners is die poep geen feest bij het fietsen of wandelen…

En verder het verzoek om u-zelf en uw hond in het donker goed zichtbaar te maken met een veiligheidshesje en/of een lampje. Automobilisten schrikken zich een hoedje bij plotseling opdoemende mensen en honden.

 

Toeristisch pad

De provincies Fryslân en Groningen en een aantal gemeenten maken plannen om een toeristisch pad aan te leggen rond het Lauwersmeer. Het gaat om een aantal verbindende schakels in de fiets- en wandelroutes en wat extra aandacht voor de toegangsplekken, zoals Dokkumer Nieuwezijlen. We hebben een verkennend gesprek gehad met enkele medewerkers van het project. Het levert mooie routes op, vinden we.

 

 

Bestuur Dorpsbelang

 

 

Kijk voor nieuws en de dorpsagenda ook eens op www.dorp-engwierum.nl

Reacties graag naar ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kaart

contentmap_module
U bevindt zich hier: Home Laatste nieuws Dorpsbelang is onder andere actief met …