Informatieavond Gaswinning "Fêste Grûn"

Gaswinning: feiten en risico's
Uitnodiging voor informatieavond met onafhankelijke sprekers


Fêste Grûn Dongeradiel nodigt u uit voor haar eerste informatieavond "Gaswinning : feiten en risico's", op vrijdag 25 november a.s. Het is een informatieavond met (onafhankelijke) sprekers over gaswinning en veiligheid voor mens en milieu. De avond start om 19.30 uur in het Dorpshuis de Terp, Doktersfiif 22 te Oosternijkerk.

Dorpsbelangen en B&W zijn uitgenodigd. Tevens zijn alle inwoners van de regio van harte welkom.

De recent opgerichte stichting Fêste Grûn Dongeradiel maakt zich sterk voor het behoud van kwaliteit van onze geliefde woon- en werkomgeving. De leden, afkomstig uit de regio, houden samen met onafhankelijke experts beweringen over en gevolgen van de gasboringen, gaswinning en sanering van de gasvelden kritisch tegen het licht. De aandacht gaat uit naar o.a. schade aan huizen t.g.v. zetting veroorzaakt door grondwaterpeilverandering. Bovendien is er een        potentieel risico voor de agrarische activiteiten en de drinkwatervoorziening doordat er verzilting optreedt van de bodem.

Er lijkt onvoldoende onafhankelijk onderzoek gedaan te worden naar de veiligheidsgaranties van mens en milieu in deze winningsgebieden.

Tevens is de stichting van mening (net als de gemeente Dongeradiel) dat een substantieel deel van de opbrengsten ten gunste moet komen aan de ontwikkeling van onze regio. Veel meer in elk geval dan het ene procentje, waarmee "onze buren" in Groningen tot dusver zijn afgescheept. Mocht u relevante kennis hebben en deze willen delen met de Stichting Fêste Grûn Dongeradiel dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij vragen u zich via de mail op te geven want wij willen graag weten op hoeveel belangstelling wij kunnen rekenen.

        Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
         Datum : Vrijdag 25 november 2016, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur
        Locatie : Dorpshuis de Terp, Doktersfiif 22 te Oosternijkerk

Kaart

U bevindt zich hier: Home Nieuws Informatieavond Gaswinning "Fêste Grûn"